22 Kasım 2019 Cuma

Daha Az Endişe Etmenin Basit Yolları

Perspektifteki küçük değişimler, korkularınızı yönetmenize yardımcı olabilir.

Ben gençken bana kimse bir şey teklif ettiğinde, annem onlar inanılan Sadece kibarlık edildi .

Yanıtı her zaman soruları ve yorumlarıyla beni alt etmek oldu: Onlara hayır dedin, değil mi? Böyle bir yardımı kabul edemezsin. Açıkçası, onlar sadece kibar davranıyorlardı ve eminim bunu söylemek zorunda kaldıklarını hissettiler. Kimse gerçekten senin için bunu yapmak istemiyor.

Teklifin ne olduğu önemli değildi - bir sürüş, hediye, kahve veya iltifat - annem, herkesin motivasyonunu tahmin etmenin ve hepsinin dezavantajını görmenin bir yolunu buldu.

Ben bir anne olmadan önce otizm tanısını alamayan zaten garip bir çocuktum. Beni kandıran ya da aldatan diğer insanların kavramlarını anlamak zordu ... bu yüzden annemin aklını anlayamadım. Annemin neden başkalarının ne düşündüğünü bildiğine inandığını da anlayamadım.

Yine de? Sürekli olarak en kötüsünü bekleyen bir anneye sahip olmak, kendimi de en kötüsünü beklemem gerektiğini hissettiriyordu. Sanki yapılacak en sorumlu şeymiş gibi.


Nihayetinde, annemin sürekli motivasyon sorgulaması kendimi kronik bir endişe olmaya teşvik etti. Uzun zamandır, bilmediğim ya da anlamadığım bir şeyden sürekli korkuyordum.

Annem bana endişelenmeyi ve hayattan en kötüsünü beklemeyi öğretti.

Bana nasıl korku içinde yaşayacağımı öğretti.

Artık yetişkin bir kadın ve bekar bir anne olduğum için, alışkanlık endişesine adım atmak daha da kolay. Endişelerim özel değil. Çoğunlukla, hepimiz yaşamdaki başarısızlık konusunda benzer kaygılarımız var. Finansal acil durum korkusu. Sağlık sorunları.

Endişe herkese kötü şeyler yapar.

ICYMI, endişelenme korkunç hissetmek için hızlı bir bilet. Endişelenmek stresdir ve yönetilmeyen stres hayatımızın her alanında hasara yol açmaktadır. Endişelendiğimiz zaman, elimizden geldiğince iyi çalışmıyoruz.

Endişelenme genellikle uykumuzu, ruh halinizi ve olumlu yaşam tarzı kararları alma kabiliyetimizi bozar. Bu bizi sık sık gelişen bir durumdan alır ve zorlukla başa çıkma durumuna sürükler.

Bazı insanlar kemiklerinde endişe duyuyorlar. Depresyonda olduğu gibi, açıklanamayan ağrıları ve ağrıları olabilir. İlgiyi hak ancak genellikle gözden kaçan bir durum - Ve tabii ki, endişe yaygın anksiyete bozukluğu başka bir belirtisi hayır büyük dağıtmak .

Endişelenme gereksiz bir iştir.

Bazı insanlar eğer inanıyoruz değil bir şey merak, gerçekten sonuç umurumda olmamalıdır. Ancak endişelenmek ve özen göstermek aynı şey değildir. Umuruculuğun iktidarsızlık ve yıkım arasında bir yerlere inerken endişe verici herhangi bir ekim sürecinin bir parçası olduğuna dikkat etmek önemlidir .
Evet, korku ve şüpheniz tüm olumlu çabaları bastırdığında ölümle ilgili bir şey için endişelenebilirsiniz . Yerden inmeden önce bir projeyi öldürebilirsiniz. Endişeleriniz sizi hiçbir şey yapmamaya yönelttiğinden, bir fırsatın hepsini dolaştırabilirsiniz.

Almak zorunda değilsin.

Endişe, doğal bir insan özelliğidir, ancak hepimiz buna boyun eğmek zorunda değiliz. Ve aşırı endişenin hayatımızı sollamasını engellemek için yapabileceğimiz somut şeyler var.

Hiçbirimiz ile daha iyi olur daha hayatımızı iktidar endişesi. Aslında, endişe genellikle diğer tüm olumsuz düşünceler için bir mıknatıs görevi görür. Korku, şüphe ve kötü davranışlar, odayı büyütmek için endişelenirseniz çabucak toplanabilir.

Bir çok insan hayatındaki endişenin kaçınılmaz olduğunu kabul ediyor, ama değil. Endişe, yalnızca kendiniz için kırabileceğiniz kötü bir alışkanlıktır.

Eğer endişe çoğu kez kaçınılmaz bir seçim gibi hissediyorsa, harika olan şey artık onu seçmek zorunda olmamanız .

1. Neden endişelendiğinizi kendinize sorun.

Annem de bana olmayı öğreten kronik bir endişe kaynağı. Odaklamamı olumsuz düşünce kalıplarına yönlendirerek bana aşırı endişelenmeyi öğretti.

Olumsuz düşünce biçimleri, ya hep ya hiç düşüncelerini ya da başkalarına sormadan bile ne düşündüğünü bildiğimize inanmayı içerir. Ya da her zaman başarısız olacağımız varsayımını yapmak .
Kimse olumsuz düşüncelerden faydalanamaz. Elbette, işletmelerin olası sorunları çözmek için risk azaltma ekipleri vardır, ancak bu rollerde bulunan bireylere endişelenmek yerine analist denmesinin bir nedeni vardır .

Endişelenme, başarısız olacağımız beklentisini taşır . İşlerin plana göre gitmemesi durumunda uygulanabilir adımlar oluşturmak risk analizi ile aynı değildir . Endişe, kimseye ya da hiçbir şeye bir şüphe getirmez. Ve hayal kırıklığına olumlu bir şekilde cevap vermiyor.

Neden endişelendiğinizi kendinize sorarsanız , kök pozitif düşünceler yerine daima olumsuz düşüncelerinize dayanacaktır.

2. Zihniyetinizi seçin.

Endişenin gelişemediği bir zihniyet oluşturmak için, olumsuz düşünceleri beslemeyi bırakmalı ve bunun yerine daha olumlu bir görünüm geliştirmeye başlamalısınız.

Hiçbirimiz geleceği öngöremeyiz ve hiç kimse dünyalarındaki her şeyi kontrol edemez. Ancak bu temel gerçekleri kabul ederek düşüncenizi değiştirebilirsiniz.

Biz gerçeği ile barış yapmak için en iyi yollarından biri olamaz geleceğime geri hayatta kaldık tüm neyse rağmen üzerinde bakmaktır yaptılar gitmek yanlış ve ne kadar bizim kontrolümüz dışında her zaman oldu.

Hepimiz daha önce başarısız olduk ve hepimiz tekrar başarısız olacağız, ancak bunun kötü bir şey olması gerekmez. Geçmişimize ve gücümüzün kanıtı olarak hala burada olduğumuz gerçeğine bakabiliriz.

Hayatın size gönderdiği limonlardan nefis şeyler çıkaran birini seçmeyi seçebilirsiniz. Bu bazı olumlu mumbo jumbo değil  - insanların hayatlarını böyle yaşamaları. Başarısızlıklarından ders alırlar ve kötü şeyleri iyi bir şey için kullanmanın bir yolunu bulurlar.

3. Bunun bir yolculuk olduğunu unutmayın.

Daha olumlu bir insan olmak kesinlikle zaman alıyor. Bir gecede bunu yapan kimseyle tanışmadım. İyi haber ise, tam o mu uygulama ile daha kolay olsun.

Tıpkı endişe gibi daha fazla olumsuzluk çekiyor, umut ve pozitiflik daha fazla ışık çekiyor. Bu yüzden , kendinizi rahatlamaya zorlayamayacağınız bir şekilde, artık endişelenmenize gerek kalmayacağı doğru. Ancak endişeyi gidermeye ve daha sağlıklı bir zihniyet için yer açmaya yardımcı olmak için deneyebileceğiniz gerçek alışkanlıklar var.

4. Kullanmaya meyilli olan olumsuz düşünce kalıpları hakkında kendinizi eğitin.

Hepimizin kullanma eğiliminde olduğu çeşitli bilişsel çarpıtma türlerini kapsayan düzinelerce kitap ve binlerce makale vardır . Bu olumsuz düşünceleri tanımaya ve etiketlemeye yardımcı olur ve hatta bu düşüncelerin gerçekliğe dayanmadığını kendinize hatırlatmak için “geri konuşun”. İyi hissetmek , genellikle “ kokuşmuş düşünmek ” olarak adlandırılan kötü tutumları kapsayan en iyi kitaplardan biridir .

5. Beynine bir nefes ver.

Olumsuz düşünceler ve endişeler aklınızda çoğalmaya başladığında, bir mola vermek iyi bir fikirdir. Biz mümkün olmayabilir hemen aklımızı sıfırlandı, ancak sık sık duraklama vurabilir. Egzersiz yapmak, nasıl meditasyon yapılacağını öğrenmek veya ilerleyici kas gevşetmeyi uygulamak için zaman ayırın.

Bu tür aktiviteler (ve diğer birçok gevşeme teknikleri) sadece şu anda yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda zihinlerimizin genel olarak ve zaman içinde daha olumlu düşüncelere daha iyi adapte olmalarına yardımcı olabilir .

6. Endişeniz için sınırlar oluşturun.

Endişelerinize sınır koymak için yaşamınızı yönetmemeleri için çeşitli yöntemler vardır. Bazı insanlar endişe etmelerine izin verecekleri günün belirli bir zamanını vermeyi en etkili buluyorlar. Diğerleri onları yazmayı ve daha sonra günde sadece 15-20 dakika boyunca o listeye girmeyi taahhüt eder.

Önemli olan, endişelerinizi onaylamak veya bütün gününü mahvetmeksizin kabul etmektir. Endişeli veya korkulu düşünceleriniz için kendinize bir izin vermek olarak bakabilirsiniz .

Günde sadece çok fazla enerjiniz ve saatleriniz olduğu için, endişelerinizin kaynaklarınızın bir kısmından daha fazlasını işgal etmesini istemezsiniz, değil mi?

7. Endişelerinizi etiketleyin.

Aynı zamanda ne tür bir endişe ile karşı karşıya olduğunuzu fark etmenize yardımcı olur . Belli bir yazma hedefine ulaşamayacağınız için endişelenmeniz gereken bir şey ve nihai ölümünüz hakkında endişelenmek için tamamen farklı bir şey.

Bazı endişeler diğerlerinden daha yönetilebilir ve belirli sonuçlarla daha iyi başa çıkmak için planlar yapabiliriz. Ancak diğer endişeler kontrolümüzün ötesinde. Kendi ölümümüz ya da sevilen birinin ölümü hakkında endişelenirsek, çözemediğimiz bir şeye odaklanırız.

Çözülemeyen bir şeyin nasıl olabileceği konusunda endişelenmenin bir faydası yok.

8. Endişelerinizi söyleyin.

Birçok insan endişeleri hakkında konuşmak istemiyor ve bu çok kötü. O herkesin tanıması önemlidir vardır endişeleri ama asıl mesele onları nasıl idare olduğunu. Endişelerinizi lisanslı bir terapistle konuşmak inanılmaz derecede faydalıdır ve doğru koşullar altında bir arkadaşınızla konuşmanız bile yararlı olur.

Ne zaman endişelerimizi ortaya çıkarsak, bilişsel çarpıtmalarımızı tanımalı ve ele almalıyız. Olumlu geri bildirime açık kalırsak kontrolü geri alabilir ve kronik endişe kaynağından kurtulabiliriz.

Endişeleri içeride tutmak, genellikle geri tepen ortak bir başa çıkma mekanizmasıdır. Birçok insan endişeleri hakkında konuşmanın endişeleri daha fazla güç vereceğini düşünüyor, ancak gerçekte çoğu zaman bunun tersi oluyor.

Endişelerimizi onlar hakkında konuşarak perspektife koyarsak gücümüzü yeniden kazanabiliriz.

Şişelenmek endişeleri içinde yaşamdan daha büyük görünene kadar büyümelerini sağlar. Ancak küçük bir dürüstlük uzun bir yol kat edebilir ve baskının bir kısmını serbest bırakmaya yardımcı olabilir.

Bırak gitsin.

Hayır, bu Elsa için sadece özlü bir mantra değil. Gezegendeki en başarılı insanlar, herhangi bir durumda atabilecekleri olumlu adımlara odaklanır. Endişelendiğinde daha iyi olamazsın, sadece daha streslisin. Bu yüzden endişelerinize sınır koymaya başlayın ve başarınızın gerçekten başarılı olabileceği daha sağlıklı bir zihniyet geliştirmek için olumsuz düşüncelerinizi kökten çıkarın.

Yazar: Bilge Devrim Kağan

Hiç yorum yok: